Mit nem ígérek! (1. rész)

2011.09.19. 19:00

Nyilván nem árulek el újat azzal, hogy a kampányolás az ígéretekkel kezdődik, a gond, hogy a választások után ezek teljesítése rendre elmarad. Éppen ezért engedjétek meg, hogy megfordítsam a saját kampányom, és megosszam veletek, hogy mit nem ígérek meg.
(Elsőre talán szokatlan, furcsa lesz, de kérlek olvasd végig, és megérted). Mivel szeretném hogy legyen elég helyem ezért 12-15 pontba szedett anti-ígéreteimet egyesével, magyarázattal teszem közzé. íme az első:

 

 

1. Nem ígérem meg, hogy 1 év alatt helyreteszem a gazdaságot!

Helyette megígérem azt, hogy mindent elkövetek, hogy jobbra forduljanak a dolgok. Nem kell nagy szaktudás ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy ez nem megy sec perc alatt. Ehhez bizony idő kell, és kitartás. Gazdaságunk jelenleg annyira romokban hever, mint egy váza, amit leejtettek a 10. emeletről. A darabkák megvannak, de valakinek össze kell azt rakni. Nem azzal van a baj, hogy az ország kölcsönt vett vagy vesz fel, hanem az, hogy a felvett többszáz milliárd forintos hitelt hülyeségekre költik el. Össze vissza foltozzák a büdzsét, de csak egyhelyben topognak. Újra kellene gondolni, hogy milyen irányt vegyen az ország. Néhány évtizede szentül hitték, hogy a vas és acél országa leszünk, én szentül hiszem, hogy a tudás és technika országa kell legyünk. Hiszen semmi másunk nincs. Se kőolaj, se vasérc, de még aranybányánk se nagyon. Viszont van egy hihetetlen bonyolult logikánk, amit kevés nép mondhat magáénak. Az új irány a kutatás és fejlesztés kell legyen. Ezzel nemcsak újra felrajzoljuk magunkat Európa térképére, hanem munkahelyeket teremtünk. Ha az Apple, Microsoft, Samsung, vagy bármelyik multi cég ide helyezi át a kutatás részlegét, azzal megnyertük az aranytojást tojó tyúkot. Hiszen a fejlődés nem áll meg, nem avul el. A kutatás egy idő után termelést hozza maga után, és itt jelennek meg a munkahelyek. De erről később a munkahely teremtési stratégiánknál.
 

Szóval a gazdaság nem helyrehozhatatlan, és ez csak egyetlen példa volt, van még néhány a tarsolyomban.

Ott van továbbá a sokat emlegetett államháztartási hiány. Nyilván nem viccből találták ki. De törött lábra nem orvosság a C vitamin. Erre felesleges további hitelt felvenni. És a privatizálás sem járható út. Hogy mit lehet tenni? Lépcsőzetes stratégiát kell kialakítani. Meg kell vizsgálni, hová megy el a az a sok pénz. És Forintra pontosan, nem  plusz minusz százmillióra. Igenis legyen nyoma annak, hogy az állam hol, mit fizet ki! Meg kell vizsgálni, hogy hová miért kell pénz, azt, hogy egy állami vállalat, pl a MÁV miért nem tudja ellátni magát? A domborzati adottságoknak köszönhetően Magyarország szinte megkerülhetetlen a szállítmányozásban! Miért nem jelenik meg ez az előny? De ez csak egy példa a sok közül. Itt jegyezném meg, hogy a jól működő egységeket meg jól szétrúgják. Ott van pl  a Szerencsejáték Zrt. Azzal a nagy kampánnyal jöttek hogy a közemberek is vásárolhatnak részvényeket, nagyon érdekesnek találom, hogy sokféleképpen próbáltam venni, mégsem sikerült egy darabot sem. Erősen kétlem, hogy a szomszéd Marinéninek sikerült volna. Ahelyett, hogy efféle parasztvakítással lopnák meg a saját országukat, ideje lenne azzal foglalkozni, amivel lehet, és KELL!

A gazdaságunk további szégyenfoltja a mezőgazdaság. Számomra ciki, hogy az első osztályú Magyar búzát, és egyéb gabonát eladjuk külföldre, és helyette vesszük a silány harmadosztályút külföldről. Nem szánalmas? Persze ez is egy üzleti stratégia, de megint kin spórol a kormány? Persze azon, aki nem tud 600 Forintot kifizetni a jó minőségű kenyérért...
 

Hirtelenjében ennyit szándékozom megosztani veletek, ha van ötletetek, hogyan lehetne a gazdaság bármely ágát jobbá tenni, írjátok meg, és beszéljük meg együtt!

 

ui.: Ha van valakinek ötlete egy új párt névhez, az ne tartsa vissza. :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cypern.blog.hu/api/trackback/id/tr453239053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása