Nyilván senki előtt nem ismeretlen a téma, mindenki randizott már, vagy randizni fog. Ahány ember annyi jellem, és a siker vagy éppen kudarc folyamatosan változtatja azt. Ebben a témában százszámra jelentek meg könyvek, amik többnyire semmit nem érnek. Hiszen sablonok használatával nem lehet előre jutni. És mivel könyvet nem lehet egyénre szabva írni, így jószerivel felesleges is olvasni őket. Az alapvető jellemeket figyelembe véve nézzük végig, milyen fő típusokkal találkozhatunk.

Férfiak:

1. A minden mindegy, avagy ahogy esik úgy puffan
Ebbe a kategóriába sorolandó az olyan személyek, akik lazára veszik a figurát. Alapvetően sikerre számítanak, de ha kudarcot vallanak sem dől össze a világ. Jellemző rájuk, hogy döntésképtelenek, a randit kevésbé színvonalasan szervezik meg, inkább a véletlenre bízzák a körülményeket. A kiszemelt lány szívének elnyerésére kevés praktikát használnak, csupán minimálisan érvényesülnek. Ritkán érzik nyeregben magukat, és jellemzően akkor sem használják ki, ha épp nyerő szériájuk van. Kapcsolataik nem túl hosszúak, az ilyen emberek mellett kissé unalmas az élet, és a partner elég hamar új kalandok felé kacsingat.

2. A vérprofi avagy randimágus
A randizást, mint olyat kihívásnak tekinti, mindig mindent alaposan megtervez. Mielőtt lecsapna az áldozatára alaposan kiismeri, és annak gyenge pontjain könnyen megtöri az ellenállást. Szereti mozgatni a körülmények szálait is, semmit nem bíz a véletlenben, ám ha valami mégsem úgy sül el, ahogy szerette volna, percek alatt a javára fordítja az eseményeket. Inkább élvezetről, mintsem társkeresésről van szó, lehet, hogy csak az ősi vadászösztönt követi. Nemleges választ sosem fogad el, előszeretettel harcol vesztett ügyekért is. Párkapcsolatai szintén nem tartósak, mert az új kihívás vonzza őket, mint Micimackót a lépes méz. 

3.A listás avagy pipa, pipa, nem pipa...
Ők azok, akik a tökéletes párjukat keresik, és ennek oltárán feláldozzák a randizás kellemes részeit. Egyszerűen listát készítenek, milyen legyen jövendőbeli kedvesük, mind külsőleg, mind belsőleg, és pipálgatják ha valami megfelelt. Gyakran átcsap az esemény egy kérdezz-felelek játékba, amitől a kiszemelt hölgy megretten, és elmenekül. Nehezen fognak párra lelni, mert a saját igényeiket keresik, nem pedig igazi társat. Vannak olyanok is, akik az egész randizás dolgot szisztematikusan felépítik, és a rendszert követve teszik meg következő lépésüket.

4. A lúzer avagy aki annak érzi magát, az is!
Félénk, idegeskedő ember, aki, ha randira kerül sor mindig elszúrja. Kivetkőzik magából, és egyfajta furcsa ufószerű képződménnyé válik. Gyakran elmennek a végletekig, vagy annyira bezárkóznak, hogy harapófogóval kell kihízni belőlük mindent, vagy annyira poénosak lesznek, hogy az már zavarba ejtő. A kiválasztotton múlik minden. Ha észreveszi, hogy a férfi zavarában megváltozott, kezelheti a helyzetet, ha nem akkor olyan gyorsan eltűnik, mint Orbán Viktor kezében a magánnyugdíj.

5. A golfos avagy 37-es lyuk 7 pont
Gondolom nem kell nagyon bemutatni ezt a kategóriát, mindenki ismeri, lyukra játszik. Nagykanállal élvezi az életet, és a nőket, és céljának eléréséhez bármit bevet. Olykor a körülményekkel is játszik, de egója nem engedi meg, hogy sérüljön, ezért gyakran csak a tuti helyzetekre csap le. Várhatóan idősebb korára lejjebb megy vérmérséklete, és jó családapa lesz belőle, de az ördög sosem alszik, és a tűz könnyen lángra gyúl. Fiatal éveik során jellemzően 3 dolgot tanulnak meg. Az első, hogy érzelem nélkül könnyű fenntartani kapcsolatot. A második, hogy a szex menő, és a harmadik pedig, hogy hogyan kell használni a trippert gyógyító kenőcsöt...

 

Nők:

A nőket nehéz besorolni jellemük alapján, hiszen változékonyak, mint a Karib-tenger légnyomása, viszont önismeretük alapján már könnyen megközelíthető a téma:

1.Plázacica avagy én vagyok az Isten
Jól ismert kategória, gyakran járnak falkában, így legalább az intelligencia szintjük egy egész embert kitesznek. Az is előfordul, hogy randizni is kiscsoportban mennek, és míg egyikőjük a pasival van, a többi a háttérben figyeli titokban az eseményeket. Jellemzően a randin az első mondattal elárulják magukat, és igényeiket. Minden bizonnyal egy Jose Armando-t szeretnének minimum bmw-vel. Elsősorban a mérce a pénz. Így a kategória normális férfiaknál felejtős.

2. Büdösbogár avagy sosem volt az osztály szépe
Őket is könnyű felismerni, jellemzően szolid öltözék és hajviselet mellett megtalálható még a szótlanság is. Egy randin nagyon zavarba tudnak jönni, nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy valaki is érdeklődik utánuk. A randi során gyakran keresnek üres kifogásokat, és a háttérben sok szörnyűséget látnak, amik vagy valósak, vagy nem.


3. Álmodozó avagy kéne már egy jó pasi!
Gyakran álmodoznak, képzeletük messze szárnyal. A tökéletes pasi, jól néz ki, jól keres, és lesi a nő minden kívánságát. Persze, mivel ilyen nem létezik, ha nem adják lejjebb, magányos öregasszonyként végzik. Hiába a számtalan randi, nem akarják elhinni, hogy a szőke herceg parókát hord, és a fehér ló is csak egy szürke szamár.

Minden esetre fiúk-lányok randira fel! Ne számítson a holnap, csak élvezzétek!

A bejegyzés trackback címe:

https://cypern.blog.hu/api/trackback/id/tr632815076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leah88 2011.04.11. 12:59:51

Bakker! Ez nagyon jó lett!!! :)
A férfiak rész remek, de a nőkhöz még fért volna.
Mr.Cypern, Ön melyik csoportot erősíti? :D
(Hmm...azért volt ismerős...)
süti beállítások módosítása